top of page
Search

Έκτακτη ενημέρωση για τον σχεδιασμό Υδροηλεκτρικού Έργου στον ποταμό Κόκκινο

Επί του πιεστηρίου ενημερώθηκε ο Σύλλογός μας για την κατασκευή Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου στον ποταμό Κόκκινο που προγραμματίζεται στα 407 μέτρα από το Τρίστενο, σε περιοχή Natura και μόλις 100 μέτρα από καταφύγιο θηραμάτων!

Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στη φάση κατασκευής θα υπάρξουν έντονος θόρυβος, δονήσεις του εδάφους και βαριές παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον. Προβλέπεται, επίσης, διάνοιξη νέου δασικού δρόμου (με αποψίλωση δάσους) μήκους σχεδόν 1,8 χλμ., που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά υλικών και βαρέων μηχανημάτων, τα οποία θα περάσουν μέσα από τους δρόμους του χωριού.


Αν και οι επιπτώσεις χαρακτηρίζονται «προσωρινές», η μελέτη δεν εξηγεί πώς θα επηρεαστεί ο τόπος μας. Ο Σύλλογος ενημερώνεται διαρκώς, προκειμένου να έχει ενεργό ρόλο στη διαβούλευση.


Θα σας κρατάμε ενήμερους, και εφιστούμε την προσοχή σας, καθώς αυτό μας αφορά ΟΛΟΥΣ.


Εκ του Δ.Σ. Αδελφότητας Τριστενιωτών

 
 
 

Comments


72694051_2404300239668407_3664446284263063552_o_edited.jpg

Δημιουργήθηκε από Γεώργιο Δημ.  Κωνσταντίνου

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page